Sol·licita informació

Secundària

Va adreçada als alumnes compresos entre els 12 i els 16 anys. S’estructura en dos cicles de dos cursos acadèmics cadascun i té com a finalitat possibilitar que tots els alumnes puguin accedir als elements bàsics de la cultura en el marc d’un desenvolupament personal que consolidi la formació instrumental de l’ensenyament primari i completi la formació cultural .

Es produeix un canvi lent durant l’etapa tant a nivell acadèmic (preparació dels alumnes per a les sortides d’estudis posteriors) com a nivell personal a causa de l’entrada a l’adolescència.

En definitiva, possibilitar una formació “de caps més fets, més que més plens”.

Vine a conèixer la nostra escola!

Jornada de portes obertes

Si vols una sessió més personalitzada, demana una entrevista amb el director del centre.

En acabar l’ESO es podrà accedir al món laboral o bé seguir altres estudis. Si l’avaluació és positiva, s’obté el títol de graduat/da en educació secundària obligatòria i es pot accedir al batxillerat o bé fer formació professional de grau mitjà. En cas que l’avaluació sigui negativa, es poden fer els Programes de formació i inserció (PFI).. Aquests programes preparen l’alumnat per accedir al món laboral i tenen una durada variable.

El nostre objectiu

Autonomia i sentit crític

Afavorint que l’alumne sigui el veritable protagonista de la seva educació, que li permeti caminar autònomament, aprenent en cada context construint una visió global dels fets per apropiar-se’ls amb sentit crític.

Educar escola i pare conjuntament

Fent possible una escola comunicativa i coherent amb uns principis i valors.

Promoure una escola que s’adapti a les noves realitats i necessitats de l’entorn i que dugui a terme una avaluació continuada i conjunta de tot el procés educatiu.

Valors humans

Agafant com a base el diàleg i la comunicació, potenciar l’autoestima i el creixement del que és positiu. Afavorir la integració al grup, la trobada amb un mateix i amb els altres creant marcs de referència que l’orientin vers un comportament responsable i respectuós envers ell mateix i els altres.

El nostre projecte educatiu

Projecte De Convivència

Projecte que afavoreix el creixement de l’alumnat com a protagonistes principals de l’escola. De manera que amb l’objectiu de crear una cultura que promogui l’elogi de les qualitats i els valors que aporten cadascun dels agents implicats ens ajudarà a tots a conèixer, aprendre i estimar tots aquells que formem la comunitat educativa.

The Marcs

Festival cinematogràfic amb curtmetratges a concurs, realitzats per alumnes de secundària de l’escola i amb la col·laboració de patrocinadors en aquest projecte com ara la revista Fotogramas, la Filmoteca de Catalunya, iEducando i Microgestió, entre d’altres.

Culture Week

Programa d’immersió lingüística a Bury St. Edmunds, al nord-est de Londres. Durant una setmana, els alumnes rebran classes, faran tallers i realitzaran excursions. És una gran oportunitat per practicar l’anglès, conviure i conèixer una nova cultura en un ambient familiar i acollidor.

PLA TAC

L’escola integra un projecte transversal en què aposta per les noves tecnologies, és per això que té maquinari i programari per a totes les edats per vetllar en l’adquisició d’aquesta competència del nostre alumnat.

The Marcs

The Marcs és un projecte que duem a terme a l’escola Sant Marc de Sarrià i que va néixer ja fa tres anys i que en aquest temps ha anat evolucionant, trobant al cinema l’eina ideal per estimular la creativitat als alumnes de secundària , capacitar-los en la realització dun curt, la resolució final a un treball veritable per projectes, més enllà de les àrees i matèries.

Castanyada

Aquest dia a la tarda, fem un partit alumnes ESO-professors i després mengem castanyes tota l’ESO.

Festival de Nadal

Cada classe d’ESO prepara amb l’ajuda del tutor una actuació referida al Nadal.

Sant Jordi

Celebrem els Jocs Florals a l’escola, els alumnes guanyadors reben un diploma.

Sortides escolars

Aquestes sortides es fan durant el curs i són obligatòries. A l’inici de cada trimestre, es comuniquen als pares i alumnes. Normalment, fem sortides relacionades amb l’àmbit lingüístic: teatre en anglès, castellà i català. Pel que fa a l’àmbit cientificotecnològic, visitem el Museu de Terrassa, Cosmocaixa, la Fundació CRAM. Acabem el curs amb una sortida a la platja per practicar diferents esports.

Preguntes freqüents

Què ens identifica al Col·legi Sant Marc?

Som una escola que pertany a la Red Educativa Arenales. Aquí busquem l’excel·lència acadèmica, però també la humana perquè una bona persona sol ser un bon professional. Per això el respecte als altres, a un mateix, la feina ben feta, són valors humans i cristians que inculquem els nostres alumnes de la mà dels seus pares. Tenim l’ambicioso objectiu de servir la societat, les famílies i els alumnes.

Què aporta que Col·legi Sant Marc pertanyi a Arenales Red Educativa?

Arenales Sant Marc és un col·legi d’Arenales Red Educativa. En aquests moments la red la componen més de 28 centres educatius distribuïts per tot el món. Tots ells assumeixen un model de competències i valors anomenat IAM (Innovació, Autonomia, Mentoring). Així com incorpora el codi de bones pràctiques, el reglament de règim intern i el pla digualtat. Tots ells documents que tenen l’origen en anys d’experiència i busquen garantir l’equitat, la inclusió i la igualtat.

Què és el model IAM?

IAM és un programa de transformació amb què busquem ser centres educatius d’avantguarda al segle XXI. Aquest programa es divideix en tres grans eixos: Innovació: busquem ser una organització oberta i en comunicació permanent amb el món en què vivim. Autonomia: ajudem cada un dels nostres alumnes a agafar les regnes de la seva vida, a ser persones autònomes. Mentoring: cadascú és protagonista de la seva pròpia educació i, alhora, col·labora de les dels altres.

¿Com s'aplica el programa IAM al Col·legi Sant Marc?

Innovació: A través de la iniciativa iPad s’aconsegueix la integració de la tecnologia a l’educació. Així com pla de desenvolupament de currículum digital Mobile Learning al llarg de totes les etapes. Autonomía: Fomentem l’educació en soft skills: el desenvolupament de l’oratòria, la capacitat de lideratge, el desenvolupament del pensament emocional, el pensament creatiu i els primers auxilis, etc. Mentoring: A través de les tutories personals entre el professor i l’alumne, per ajudar-lo a conèixer millor, per desenvolupar les habilitats socials, per treure partit als seus talents, perquè forgi la seva autoestima, i que autònomament sigui feliç.

Demana informació

Tenim les portes obertes per a tu: volem conèixer-te, ensenyar-te les instal·lacions i mostrar-te el projecte educatiu, per això omple el formulari i programa una visita o pregunta'ns el que vulguis.