Sol·licita informació

Infantil

Aquesta etapa és l’inici per a la creació d’un entorn familiar, càlid i acollidor, on els nens i les nenes són feliços i es desenvolupen amb confiança i seguretat en si mateixos.

El nostre objectiu és aconseguir el desenvolupament integral del nostre alumnat posant un èmfasi especial en el seu benestar emocional, treballant cooperativament escola i família.

Apliquem metodologies innovadores, globalitzades, vivencials i significatives que desperten l’interès dels més petits pel descobriment i el gust per aprendre i permeten que el nen sigui el protagonista i es trobi al centre del procés d’aprenentatge.

Vine a conèixer la nostra escola!

Jornada de portes obertes

Si vols una sessió més personalitzada, demana una entrevista amb el director del centre.

Activitats complementàries

Taller Robotics

Taller de Mindfulness i educació emocional

Iniciació esportiva

English kids workshop

Natació

La nostra metodologia

Minimons

L’aprenentatge a través del joc – Minimons. El joc com a mitjà d’aprenentatge a través del qual l’infant elabora i desenvolupa les seves estructures mentals. A més, els permeten posar en pràctica tot el seu vocabulari, a més de ser un escenari perfecte per iniciar-se en la psicomotricitat fina. Amb la creació de minimons, activem una bateria de jocs diferents: com els jocs de construcció, de coneixement científic, de relacions socials, de foment de la imaginació i la fantasia o el joc simbòlic, tan importants en el seu desenvolupament

Innovamat

És una proposta didàctica de les matemàtiques i pretenem aconseguir un aprenentatge més manipulatiu, més competencial i més significatiu pels infants. Una manera d’estimular la seva curiositat, la seva observació i exploració del món que l’envolta, respectant el ritme evolutiu de cada infant.

Treball per projectes (ABP)

Despertar en l’infant la curiositat per aprendre a través de les seves motivacions. Un cop decideixen el tema sobre el qual volen aprendre, es plantegen què saben sobre aquell tema i què volen saber. Organitzats en petits grups, cerquen informació fins a poder arribar a respondre els seus interrogants.

Idiomes

La importància de l’exposició constant de la llengua anglesa de manera lúdica a través de cançons, jocs, contes, danses, titelles. És necessari el contacte amb altres CULTURES per això a Educació Infantil fem català, castellà i anglès, per proporcionar diferents coneixements lingüístics al nostre alumnat

Família – Escola

Ambient familiar

El nen s’adapta amb facilitat en incloure’s en un ambient familiar, motivant, proper i càlid. De seguida se sent com a casa

Relació Directa

Les famílies tenen relació directa amb tot l’equip de Llar i Infantil.

Treball cooperatiu amb els pares

Té obligatòries la tutoria inicial i la tutoria al llarg del 2n trimestre, ampliables a tantes com vulgui. D’aquesta manera treballem cooperativament amb els pares a l’educació dels seus fills, els nostres alumnes.

Cada infant, un món

El nostre equip acompanya als nadons per tal que se sentin estimats, atesos, feliços, compresos, valorats i respectats, ajudant així al desenvolupament maduratiu personal i emocional de cadascú.

Celebracions amb les famílies.

A l’escola ens agrada poder fer partícips a les famílies dels diferents esdeveniments i convidem a fer-ho, ja sigui en activitats en el grup/classe o quant a escola. Sempre trobareu la porta oberta de la vostra petita gran escola.

Vida Saludable

A través de l’alimentació fomentem els hàbits de vida saludable. Amb una cuina pròpia casolana, sana, equilibrada i variada, i atenent amb especial delicadesa les al·lèrgies i intoleràncies.

Activitats conjuntes

Castanyada i Halloween

Cada any celebrem aquestes dues festes, l’anglesa i la nostra tradicional catalana. Els infants vénen tots disfressats de castanyers i castanyeres. Al matí celebrem la Castanyada amb xocolatada i xurros i sortim a festejar tots junts al pati.Una festa molt especial, a la tarda rebem els nostres avis i àvies per celebrar conjuntament aquesta festa. Cantem cançons, ballem danses, néts, avis, àvies i mestres compartirem un berenar de tardor al pati.

Campanya recollida d'aliments

Com a projecte solidari on participen totes les etapes de l’escola, abans de Nadal es recullen aliments perquè els alumnes de batxillerat els reparteixin, coordinats amb Parròquies i ONG entre famílies desafavorides del barri del Raval de Barcelona.

Festes de Nadal

En acabar el primer trimestre celebrem el Festival de Nadal a l’escola. Aquell dia convidem a totes les famílies perquè vinguin a gaudir de l’espectacle!

Carnestoltes

Durant la setmana de carnaval, el celebrem cada dia de la setmana. Cada dia de la setmana els alumnes vindran vestits de manera diferent. El darrer dia cada curs ve amb una disfressa temàtica que han preparat a casa. El dia comença amb una xocolatada, seguida d’una rua al costat de Primària que acaba amb joc conjunt al pati de l’escola dels grans.

Sant Marc i Sant Jordi

A finals d’abril celebrem el dia de Sant Marc – Sant Jordi, en què després d’una xocolatada es fan una sèrie d’activitats que promouen la literatura infantil, la festivitat de la llegenda de Sant Jordi i la història de la nostra escola a través del joc.

Colònies

A finals de curs marxem dos dies de colònies, una nit, els cursos d’I3, I4 i I5. L’estada a la casa de colònies la fem coincidir amb els nens i nenes de primària. Cada any canvia la casa i les activitats. Així, acabem el curs de manera diferent i convivint tots plegats en un entorn de natura ideal i en un ambient familiar, de pinya i afecte molt especial.

Casal d'estiu

La darrera setmana de juny i el mes de juliol realitzem el Casal d’estiu Sant Marc per a tots els nens i nenes d’infantil. Pensant que per als nens i nenes és temporada de vacances, combinem activitats lúdiques, fresques i esportives diàriament, juntament amb sortides setmanals, per fer d’aquests dies una diversió constant.

Projecte de padrinatge

Aquest projecte consisteix en el fet que els més grans ajuden als més petits en l’adquisició de la lectoescriptura entre els infants d’I4 amb 4t de primària, I5 amb 5è de primària i 1r amb 6è de primària. Un cop el procés de lectura està més consolidat, els padrins i les padrines passen a ser guies i acompanyants acadèmics i personals dels seus fillols i filloles.

Preguntes freqüents

Què ens identifica al Col·legi Sant Marc?

Som una escola que pertany a la Red Educativa Arenales. Aquí busquem l’excel·lència acadèmica, però també la humana perquè una bona persona sol ser un bon professional. Per això el respecte als altres, a un mateix, la feina ben feta, són valors humans i cristians que inculquem els nostres alumnes de la mà dels seus pares. Tenim l’ambicioso objectiu de servir la societat, les famílies i els alumnes.

Què aporta que Col·legi Sant Marc pertanyi a Arenales Red Educativa?

Arenales Sant Marc és un col·legi d’Arenales Red Educativa. En aquests moments la red la componen més de 28 centres educatius distribuïts per tot el món. Tots ells assumeixen un model de competències i valors anomenat IAM (Innovació, Autonomia, Mentoring). Així com incorpora el codi de bones pràctiques, el reglament de règim intern i el pla digualtat. Tots ells documents que tenen l’origen en anys d’experiència i busquen garantir l’equitat, la inclusió i la igualtat.

Què és el model IAM?

IAM és un programa de transformació amb què busquem ser centres educatius d’avantguarda al segle XXI. Aquest programa es divideix en tres grans eixos: Innovació: busquem ser una organització oberta i en comunicació permanent amb el món en què vivim. Autonomia: ajudem cada un dels nostres alumnes a agafar les regnes de la seva vida, a ser persones autònomes. Mentoring: cadascú és protagonista de la seva pròpia educació i, alhora, col·labora de les dels altres.

¿Com s'aplica el programa IAM al Col·legi Sant Marc?

Innovació: A través de la iniciativa iPad s’aconsegueix la integració de la tecnologia a l’educació. Així com pla de desenvolupament de currículum digital Mobile Learning al llarg de totes les etapes. Autonomía: Fomentem l’educació en soft skills: el desenvolupament de l’oratòria, la capacitat de lideratge, el desenvolupament del pensament emocional, el pensament creatiu i els primers auxilis, etc. Mentoring: A través de les tutories personals entre el professor i l’alumne, per ajudar-lo a conèixer millor, per desenvolupar les habilitats socials, per treure partit als seus talents, perquè forgi la seva autoestima, i que autònomament sigui feliç.

Demana informació

Tenim les portes obertes per a tu: volem conèixer-te, ensenyar-te les instal·lacions i mostrar-te el projecte educatiu, per això omple el formulari i programa una visita o pregunta'ns el que vulguis.