Sol·licita informació

Qui som

Un grup de famílies, que desitjaven per als seus fills una dedicació i atenció especial per part de mestres i professors, van iniciar l’aventura el 1963 i van crear el col·legi Esto Vir. Els inicis van ser durs, però de mica en mica, el nou col·legi va anar adquirint prestigi entre les famílies que hi van confiar.

Al llarg del temps la primitiva torre de Carrasco i Formiguera núm. 12 es va anar ampliant i el 1985 es va inaugurar l’edifici d’aules que avui acull la secundària, el menjador i les aules d’informàtica.

Dos anys més tard, el 1987 es va produir el primer relleu generacional i va sorgir l’actual Sant Marc de Barcelona.

El caràcter de l’escola es fonamenta en una escola propera i petita que destaqui per a cadascun dels nostres nois i noies; una educació integral basada en valors universals inspirats en l’humanisme cristià i que tenen com a base la llibertat i la responsabilitat personals.

Sant Marc és una escola petita i propera per vocació. El personal de l’escola cultiva una relació personal diàriament amb els alumnes, per conèixer-los cada dia millor, està atents a les necessitats i caminar al seu costat en cadascuna de les necessitats.

L’escola s’entén com a continuació del nucli familiar per a cada nen i nena. S’hi han de sentir compresos, valorats com a persones, respectats en la seva individualitat i exigits en la mesura de les seves possibilitats. Per això fugim de la simple instrucció acadèmica o d’una educació massiva, on l’alumne vegi amenaçada la seva individualitat a favor d’un sistema educatiu.

Considerem que sentir-se valorat, apreciat i escoltat és una característica bàsica per a una exigència educativa posterior. El nen o la nena s’ha de saber i sentir persona a qualsevol edat i en qualsevol situació escolar.

Pensem que aquesta concepció educativa és la que ens permetrà que el nostre alumnat, amb el temps, adquireixin la sobirania personal i l’autonomia de criteris necessària que, en el marc d’una llibertat responsable, els puguin ser útils per a la resta de la vida .

En aquesta línia pedagògica en què creiem es concreta, doncs, en una primera instància, per a cadascun dels nostres nois i noies. No tots els nens i nenes aprenen de la mateixa manera, ni tenen el mateix ritme daprenentatge. De fet, la pluralitat social existent es reflecteix, com a qualsevol lloc, també a l’escola. I és per això que cada nen i nena requereixen un tracte diferent, unes estratègies pedagògiques diverses per poder atendre la diversitat en l’aprenentatge de cadascun i d’elles.

Arenales Red Educativa

Arenales Red Educativa és una red internacional de centres educatius associats , que inicia el seu camí el 2009 buscant proporcionar als alumnes una formació acadèmica d’alt nivell i promoure els valors relacionats amb la feina ben feta, realitzada des d’una dimensió de servei als altres.

Ja són més de 4.000 les famílies que han confiat en la nostra tasca, en una educació sensible a noves metodologies, com les Intel·ligències Múltiples, o el Pensament Crític Creatiu .

La Red en dades

0

CENTRES EDUCATIUS

0

ALUMNES

0

PROFESSIONALS

0

M² D’INSTAL·LACIONS

Preguntes freqüents

Què ens identifica al Col·legi Sant Marc?

Som una escola que pertany a la Red Educativa Arenales. Aquí busquem l’excel·lència acadèmica, però també la humana perquè una bona persona sol ser un bon professional. Per això el respecte als altres, a un mateix, la feina ben feta, són valors humans i cristians que inculquem els nostres alumnes de la mà dels seus pares. Tenim l’ambicioso objectiu de servir la societat, les famílies i els alumnes.

Què aporta que Col·legi Sant Marc pertanyi a Arenales Red Educativa?

Arenales Sant Marc és un col·legi d’Arenales Red Educativa. En aquests moments la red la componen més de 28 centres educatius distribuïts per tot el món. Tots ells assumeixen un model de competències i valors anomenat IAM (Innovació, Autonomia, Mentoring). Així com incorpora el codi de bones pràctiques, el reglament de règim intern i el pla digualtat. Tots ells documents que tenen l’origen en anys d’experiència i busquen garantir l’equitat, la inclusió i la igualtat.

Què és el model IAM?

IAM és un programa de transformació amb què busquem ser centres educatius d’avantguarda al segle XXI. Aquest programa es divideix en tres grans eixos: Innovació: busquem ser una organització oberta i en comunicació permanent amb el món en què vivim. Autonomia: ajudem cada un dels nostres alumnes a agafar les regnes de la seva vida, a ser persones autònomes. Mentoring: cadascú és protagonista de la seva pròpia educació i, alhora, col·labora de les dels altres.

¿Com s'aplica el programa IAM al Col·legi Sant Marc?

Innovació: A través de la iniciativa iPad s’aconsegueix la integració de la tecnologia a l’educació. Així com pla de desenvolupament de currículum digital Mobile Learning al llarg de totes les etapes. Autonomía: Fomentem l’educació en soft skills: el desenvolupament de l’oratòria, la capacitat de lideratge, el desenvolupament del pensament emocional, el pensament creatiu i els primers auxilis, etc. Mentoring: A través de les tutories personals entre el professor i l’alumne, per ajudar-lo a conèixer millor, per desenvolupar les habilitats socials, per treure partit als seus talents, perquè forgi la seva autoestima, i que autònomament sigui feliç.

Demana informació

Tenim les portes obertes per a tu: volem conèixer-te, ensenyar-te les instal·lacions i mostrar-te el projecte educatiu, per això omple el formulari i programa una visita o pregunta'ns el que vulguis.