Sol·licita informació

The Marcs

Festival de Cortometrajes como Trabajo de Síntesis a la E.S.O.

“The Marcs” és un projecte que portem a terme a l’escola Sant Marc de Sarrià i que va néixer fa ja tres anys i que en aquest temps ha anat evolucionant, trobant en el cinema l’eina ideal per estimular la creativitat als alumnes de secundària, capacitar-los en la realització d’un curt, la resolució final a un treball vertader per projectes, més enllà de les àrees i matèries.

Des del Col·legi Sant Marc aprofitem aquest fet i proposem activitats que apropin el llenguatge audiovisual a partir de la pràctica transversal i multidisciplinari que encarna el Treball de Síntesi com espai curricular.

Activitats com elaborar un guió en un determinat idioma, fer un pressupost i dur-lo a terme, realitzar una bona caràtula, triar un tema de fons, actuar davant la càmera, post-produir amb efectes digitals, s’uneixen en un sol producte final realitzat per tot un equip d’alumnes, que busca, a la gala que el convidem, el reconeixement final a un any de feina.

Amb el suport de:

Festival de Curtmetratges a l’ESO com a treball de síntesi

The Marcs es va celebrar el 22 de juny de 2019 als cinemes FULLHD d’SPLAU. La gala és el reconeixement després d’un any al treball síntesi dels alumnes de la ESO. Aquest any hem comptat amb la participació de diferents patrocinadors i col·laboradors com els Cinemes FULL d’Splau, la revista Fotogramas, l’escola ESCAC, la Filmoteca de Catalunya , la productora Smile, el Festival de Cinema de Molins de Rei, la Sala Flyhard de Teatre a Sants, iEducando, Microgestió, l’Acadèmia del Cinema Català, l’estudi de doblatge Polford.

Mitjans de comunicació i entitats públiques

Els mitjans de comunicació i entitats públiques que han recolzat abans i durant el Festival han estat Radio4 (RNE) amb el programa de lletra lligada , la web la cultura no val res , la revista young, la televisió ETV, la CADENA SER, l’entitat CATALUNYAFILMCOMMISSION, la revista de cinema CINEYTELE, la revista TIMEOUT, pàgina 28, la revista el jardí de sant Gervasi, l’Ajuntament de Barcelona i vàrem comptar amb la presència del Departament d’educació de L’Ajuntament de Cornellà.

"El cinema, l’eina ideal per estimular la creativitat dels alumnes a secundària, un vertader treball per projectes, més enllà de les àrees i matèries".

Vídeos oficials a concurs

Actuaciones

L’alumnat que no té el curtmetratge nominat, prepara actuacions que complementen la gala com per exemple: coreografies, audicions, monòlegs, etc.

Presentadores y presentadoras

Estudiants de l’escola que volen presentar la gala realitzen un càsting per tal de ser escollits i escollides. És una experiència molt enriquidora, en què per un dia dinamitzen el festival en que es mostra el treball realitzats per tota la secundària.

Staff

Els i les alumnes de secundària que formen part de l’activitat extraescolar de cinema i reportatges són els encarregats del funcionament tècnic de la gala. Així com l’alumnat interessat en formar part de l’equip tècnic per un dia.

Més vídeos oficials a concurs

Veure altres edicions

Helena, 4º. ESO

M’agrada aprendre fent coses pràctiques i no sempre davant d’un full. The Marcs és un curtmetratge que treballem molt però de manera molt pràctica i per això després no ens oblidem del que hem fet.

Laura, 4º. ESO

Participar en el proyecto de The Marcs y en la realización de un cortometraje, es un trabajo que nos permite lograr todas las competencias del Crédito de Síntesis de una manera mucho más dinámica; donde se fomenta el trabajo en equipo y, a la vez, nos permite profundizar en nuestros conocimientos y habilidades TIC

Preguntes freqüents

Què ens identifica al Col·legi Sant Marc?

Som una escola que pertany a la Red Educativa Arenales. Aquí busquem l’excel·lència acadèmica, però també la humana perquè una bona persona sol ser un bon professional. Per això el respecte als altres, a un mateix, la feina ben feta, són valors humans i cristians que inculquem els nostres alumnes de la mà dels seus pares. Tenim l’ambicioso objectiu de servir la societat, les famílies i els alumnes.

Què aporta que Col·legi Sant Marc pertanyi a Arenales Red Educativa?

Arenales Sant Marc és un col·legi d’Arenales Red Educativa. En aquests moments la red la componen més de 28 centres educatius distribuïts per tot el món. Tots ells assumeixen un model de competències i valors anomenat IAM (Innovació, Autonomia, Mentoring). Així com incorpora el codi de bones pràctiques, el reglament de règim intern i el pla digualtat. Tots ells documents que tenen l’origen en anys d’experiència i busquen garantir l’equitat, la inclusió i la igualtat.

Què és el model IAM?

IAM és un programa de transformació amb què busquem ser centres educatius d’avantguarda al segle XXI. Aquest programa es divideix en tres grans eixos: Innovació: busquem ser una organització oberta i en comunicació permanent amb el món en què vivim. Autonomia: ajudem cada un dels nostres alumnes a agafar les regnes de la seva vida, a ser persones autònomes. Mentoring: cadascú és protagonista de la seva pròpia educació i, alhora, col·labora de les dels altres.

¿Com s'aplica el programa IAM al Col·legi Sant Marc?

Innovació: A través de la iniciativa iPad s’aconsegueix la integració de la tecnologia a l’educació. Així com pla de desenvolupament de currículum digital Mobile Learning al llarg de totes les etapes. Autonomía: Fomentem l’educació en soft skills: el desenvolupament de l’oratòria, la capacitat de lideratge, el desenvolupament del pensament emocional, el pensament creatiu i els primers auxilis, etc. Mentoring: A través de les tutories personals entre el professor i l’alumne, per ajudar-lo a conèixer millor, per desenvolupar les habilitats socials, per treure partit als seus talents, perquè forgi la seva autoestima, i que autònomament sigui feliç.

Demana informació

Tenim les portes obertes per a tu: volem conèixer-te, ensenyar-te les instal·lacions i mostrar-te el projecte educatiu, per això omple el formulari i programa una visita o pregunta'ns el que vulguis.