Sol·licita informació

Primària

Va dirigida als infants entre 6 i 12 anys. S’estructura en tres cicles de dos cursos acadèmics cadascun i té com a finalitat possibilitar que tots els nens i nenes puguin consolidar al màxim les competències necessàries per a l’educació secundària. Les competències, a més a més d’acadèmiques, han de ser humanes i vitals. Els projectes i el treball cooperatiu esdevenen avui en dia, una eina que, sense exclusiva, és imprescindible.

En aquesta línia pedagògica en què creiem, es concreta, doncs, en una primera instància, en una atenció i tracte personalitzat i humà per a cadascú del nostre alumnat, on es té en compte el ritme evolutiu de cada infant i les seves capacitats intel·lectuals, on l’educació emocional és present en tot moment i situacions i on apostem per la màxima participació, cooperació i involucració de tots els nens i nenes de la primària.

Vine a conèixer la nostra escola!

Jornada de portes obertes

Si vols una sessió més personalitzada, demana una entrevista amb el director del centre.

Activitats complementàries

Drama

Natació

Programacion

Phychomotor Workshop

Speaking Workshop

Activitats Conjuntes a Primària

Sant Marc i Sant Jordi

A finals d’abril es fa el dia de Sant Marc – Sant Jordi, on després d’una xocolatada es fan tota una sèrie d’activitats solidàries. Després de llegir les composicions guanyadores dels Jocs Florals, preparem per a tota l’escola el Pastís Solidari. Cada nen i nena portava un pastís de casa i tota l’escola passava a buscar una quantitat de diners per a un projecte solidari.

English Day

Els mestres del departament d´anglès prepararan un dia dedicat al´anglès. Juntament amb els alumnes de 6è, es decidirà un tema i al voltant d’aquest es realitzaran diferents activitats, tallers, una gimcana i un espectacle, tot utilitzant l’anglès com a llengua vehicular.

Padrins de Lectura

Els alumnes de 1è de primària i P5 d’infantil un cop al mes ens trobem perquè els alumnes de primària ensenyin els infants a llegir. Aquest projecte ens serveix per crear sinergies interessants entre els grans i els petits.

Colònies de Curs

A finals de curs marxem tres dies de colònies tota la primària. Cada any variem la casa i les activitats. És una eina per acabar el curs de manera diferent i convivint tots plegats en un ambient especial.

Campanya de recollida d'aliments

Com a projecte solidari en què participen totes les etapes de l’escola, abans de Nadal es recullen aliments perquè els alumnes de batxillerat els reparteixin, coordinats amb Parròquies i ONG entre famílies desafavorides del barri del Raval de Barcelona.

Festival Nadal

En acabar el primer trimestre celebrem el Festival de Nadal. El curs passat el vam fer a l’Aula Magna de la UIC. Aquest curs encara està per determinar. Cada classe va preparar nadales o representacions de teatre i ho van representar per cicles les famílies, en tres torns d’actuacions diferents.

Carnaval

Amb un tema anual, cada curs té un motiu per a la seva disfressa. El dia comença amb una xocolatada, seguida d’una desfilada juntament amb Infantil. A la tarda es fa una gimcana de proves.

Setmana blanca

A principis de març es duu a terme la Setmana Blanca. Un grup de tota a primària s’esquiarà amb activitats portades per monitors, estan tres dies a la neu. Per a la resta dalumnes, els mestres organitzen tres dies de tallers i activitats (el dia de les matemàtiques, el dia de les arts plàstiques, etc).

Castanyada y Halloween

Cada any celebrem aquestes dues festes, l’anglesa i la nostra tradicional catalana. Al matí després de dues hores de classes temàtiques, els de cinquè es disfressen per celebrar Halloween, passen per totes les aules a repartir caramels fent truc o tracte. Al migdia els de sisè, disfressats de castanyers i castanyeres reparteixen castanyes a tota la primària al pati de l’escola, allà ballem i gaudim tots junts.

La nostra metodologia

El desenvolupament de les capacitats i aptituds dels nostres alumnes i de les nostres alumnes s’entén a la nostra escola, per tant, com un desenvolupament de totes les qualitats humanes. L’educació en valors esdevé així una constant de la convivència diària. de creences de famílies, professorat i alumnat, valors com l’ordre, la tolerància, el respecte, la generositat, la sinceritat, la lleialtat i tants d’altres que podem considerar universals, conformen unes arrels feres en què les nenes i els nens poden donar suport a la seva llibertat d’una manera responsable a mesura que van conformant el seu procés maduratiu. per tots aquells pares i mares que ho sol·licitin l’escola també disposa de catequesi de comunió i confirmació i, quan és possible, l’atenció del capellà de la parròquia del barri.

Graduació 6è de Primària

Juny celebrarem les orles de 6è. una petita festa amb els nens i les nenes de 6è, es realitza un acte on es lliura una orla informal i divertida, fotografies dels nois i de les noies a les famílies i a l’alumnat

pla TAC

L’escola integra un projecte transversal en què aposta per les noves tecnologies, és per això que té dispositius i programari per a totes les edats de l’escola per vetllar en l’adquisició d’aquesta competència del nostre alumnat.

Projecte d'apadrinatge

Un any més, duem a terme el Projecte d’apadrinatge. Aquest consisteix en que els més grans ajuden als més petits en l’adquisició de la lectoescriptura entre els infants d’I4 amb 4t de primària, I5 amb 5è de primària i 1r amb 6è de primària. Un cop el procés de lectura està més consolidat, els padrins i les padrines passen a ser guies i acompanyants acadèmics i personals dels seus fillols i filloles entre 2n de primària amb 1r d’ESO, 3r de primària amb 2n d’ESO, 4t de primària amb 3r d’ESO i 5è de primària amb 4t d’ESO.

Preguntes freqüents

Què ens identifica al Col·legi Sant Marc?

Som una escola que pertany a la Red Educativa Arenales. Aquí busquem l’excel·lència acadèmica, però també la humana perquè una bona persona sol ser un bon professional. Per això el respecte als altres, a un mateix, la feina ben feta, són valors humans i cristians que inculquem els nostres alumnes de la mà dels seus pares. Tenim l’ambicioso objectiu de servir la societat, les famílies i els alumnes.

Què aporta que Col·legi Sant Marc pertanyi a Arenales Red Educativa?

Arenales Sant Marc és un col·legi d’Arenales Red Educativa. En aquests moments la red la componen més de 28 centres educatius distribuïts per tot el món. Tots ells assumeixen un model de competències i valors anomenat IAM (Innovació, Autonomia, Mentoring). Així com incorpora el codi de bones pràctiques, el reglament de règim intern i el pla digualtat. Tots ells documents que tenen l’origen en anys d’experiència i busquen garantir l’equitat, la inclusió i la igualtat.

Què és el model IAM?

IAM és un programa de transformació amb què busquem ser centres educatius d’avantguarda al segle XXI. Aquest programa es divideix en tres grans eixos: Innovació: busquem ser una organització oberta i en comunicació permanent amb el món en què vivim. Autonomia: ajudem cada un dels nostres alumnes a agafar les regnes de la seva vida, a ser persones autònomes. Mentoring: cadascú és protagonista de la seva pròpia educació i, alhora, col·labora de les dels altres.

¿Com s'aplica el programa IAM al Col·legi Sant Marc?

Innovació: A través de la iniciativa iPad s’aconsegueix la integració de la tecnologia a l’educació. Així com pla de desenvolupament de currículum digital Mobile Learning al llarg de totes les etapes. Autonomía: Fomentem l’educació en soft skills: el desenvolupament de l’oratòria, la capacitat de lideratge, el desenvolupament del pensament emocional, el pensament creatiu i els primers auxilis, etc. Mentoring: A través de les tutories personals entre el professor i l’alumne, per ajudar-lo a conèixer millor, per desenvolupar les habilitats socials, per treure partit als seus talents, perquè forgi la seva autoestima, i que autònomament sigui feliç.

Demana informació

Tenim les portes obertes per a tu: volem conèixer-te, ensenyar-te les instal·lacions i mostrar-te el projecte educatiu, per això omple el formulari i programa una visita o pregunta'ns el que vulguis.